De Belfius Art Gallery

We zetten regelmatig de deuren van de Belfius Art Gallery wagenwijd open. In onze expositieruimte op de 32e verdieping van de hoofdzetel in Brussel ontdekt u een selectie topwerken, van Vlaamse meesters tot hedendaagse kunst.

De nieuwe tentoonstelling in de Belfius Art Gallery, Women . Underexposed, brengt een ode aan de kracht van de vrouw, het doorzettingsvermogen van de vrouwelijke kunstenaars. Doorheen de tijd hebben zij gevochten om hun passie te kunnen verwezenlijken en te delen met het publiek. Van de situatie waarbij de vrouw zich als man verhulde om haar werk te kunnen tonen tot de vrouw die er vandaag staat en vol vertrouwen de dialoog met haar mannelijke collega’s aangaat.  Deze expo neemt jullie mee op een wandeling doorheen de geschiedenis, van struikelblokken tot keerpunten, en biedt bovenal een platform aan de Belgische kunstenaressen omdat dat vandaag nog steeds het verschil maakt.
 
 

Wegens de coronamaatregelen blijft de Belfius Kunstgalerij tot nader order gesloten voor het publiek.

Hou het veilig en gezond!

Wij blijven aan de slag achter de coulissen.

Ondertussen kan u een virtueel bezoek brengen aan onze lopende en vroegere tentoonstellingen.

Cultuur voor iedereen

We vragen elke bezoeker een bijdrage van 5 euro ter ondersteuning van de acties Viva for Life (ten voordele van jonge kinderen en gezinnen die onder de armoededrempel leven) en Rode Neuzen (hulp aan kinderen met psychische problemen). Die bijdrage is facultatief voor Belfius-klanten.

Schrijf u in om de tentoonstelling te bezoeken

Hebt u belangstelling voor een rondeleiding op één van de zaterdagen, dan kan u reserveren (100 euro/groep) bij de gidsen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten en u vervolgens inschrijven op onze website.

Rondleidingen moeten op zijn minst 3 weken vooraf worden gereserveerd.

De beschikbare tijdvensters voor de rondleidingen zijn : 10.00 – 11.30 – 13.00 – 14.30 – 15.00 uur

Reserveer een geleid bezoek

De speciale rondleidingen met audiodescriptie die worden georganiseerd voor blinden en slechtzienden, zijn een waar succes. Diverse gidsen kregen een speciale opleiding om de werken voor deze bezoekers te beschrijven. Rondleidingen op 23 november, 18 januari en 1 februari om 11u30.

Inlichtingen en inschrijvingen

Schrijf u in voor een bezoek voor blinden en slechtzienden
Er is iets fout gegaan. Gelieve opnieuw te proberen.